În cadrul Ședinței Senatului României de luni, 8 mai 2023, dezbătând pe tema inițiativelor legislative înscrise pe ordinea de zi, senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, un partid din care fac parte numeroși fermieri și apicultori, a intervenit atunci când pe ordinea de zi a intrat dezbaterea inițativei legislative L206/18.04.2023, un proiect de lege pentru aprobarea OUG a Guvernului nr. 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027, spunând că fermierii și apicultorii din România nu sunt ajutați absolut deloc:
“Weekend-ul acesta, în cicumscripție m-am întâlnit cu foarte mulți fermieri și apicultori care nu sunt ajutați absolut deloc! Degeaba sunt programe europene, degeaba digitalizați, pentru că procedurile oricum sunt foarte greoaie. Toți mi-au comunicat că există o birocrație excesivă, enorm de multe hârtii de completat, enorm de multe chestiuni foarte complicate. Ai nevoie întotdeauna de un ajutor, iar toate aceste fonduri se dau doar dacă ai o pilă la un partid și în general trebuie să fie parlamentar sau de guvernare. Ori până la digitalizare ne cam mănâncă persoanele care ar trebui să ajute și fermierii și apicultorii, și toți oamenii, toți investitorii care doresc să acceseze aceste fonduri.
Degeaba digitalizare, dacă nu suntem pregătiți îndeajuns, dacă împovărăm excesiv oamenii cu tot felul de documente și dacă acele documente sunt foarte greu de completat. Și mai mult, sunt ministere care nu dau drumul accesării acestor fonduri.”, a spus senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.