10 Octombrie 1789: Cum s-a născut cuvântul ghilotină în freamătul Revoluției Franceze, o revoluție cu iz protocomunist

V-ați întrebat vreodată de unde a apărut cuvântul ghilotină? Cuvântul ghilotină provine din cuvântul francez guillotine, născut în freamătul Revoluției Franceze, o revoluție cu iz protocomunist, după numele doctorului Joseph Ignace Guillotin, care a solicitat introducerea acestui dispozitiv pentru eficiența…execuțiilor.

Toate țările comuniste se referă la Comuna din Paris și la atrocitățile și ferocitatea demonică a comunarzilor ca și cum ar fi momentul zero al originii comunismului. Ample materiale de propagandă, ceremonii, comemorări, timbre, articole, reviste, manifestări și până chiar și desene animate pentru copii evocă lupta primilor comuniști, așa cum sunt comunarzii care au luptat pe baricadele Parisului și au înființat Comuna din Paris, prima societate distopică, plină de crime și masacre îndreptate împotriva „dușmanilor de clasă.”

La 7 martie1793 avea loc prima utilizare a ghilotinei la Rouen. N-ar fi necesara si astazi in Romania?
La 7 martie1793 avea loc prima utilizare a ghilotinei la Rouen

Ei bine, într-un asemenea climat, când crimele și execuțiile dușmanilor de clasă deveniseră o rutină la Paris, doctorul Joseph Ignace Guillotin cere la 10 octombrie 1789 introducerea utilizării ghilotinei, pentru a pune capăt execuţiilor crude anterioare, în care călăul nu reuşea adeseori decapitarea la prima încercare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
La 7 martie1793 avea loc prima utilizare a ghilotinei la Rouen. N-ar fi necesara si astazi in Romania?
Marie Antoinette pe eșafod

Așa s-a născut cuvântul ghilotină, în vâltoarea, frenezia și nebunia revoluției protocomuniste „franceze”. Am pus între ghilimele Revoluția „Franceză”, deoarece mulți dintre actorii cei mai satanici și mai demonici ai acestor crime și frenezii criminale nici măcar nu erau francezi…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Dan Tanasă: "Primăria Municipiului Cluj-Napoca a aprobat noua faţadă a statuii dedicată căpitanului lui Mihai Viteazul, Baba Novac"

mar oct. 10 , 2023
Deputatul AUR Dan Tanasă afirmă că: „Primăria Municipiului Cluj-Napoca a aprobat noua faţadă a statuii dedicată căpitanului lui Mihai Viteazul, Baba Novac”. „În noua formulă, pe frontispiciul monumentului scrie „Baba Novac Căpitan al lui Mihai Viteazul. Ars pe rug în ziua de 5 februarie 1601. S-a ridicat acest monument spre […]
Dan Tanasă: "Primăria Municipiului Cluj-Napoca a aprobat noua faţadă a statuii dedicată căpitanului lui Mihai Viteazul, Baba Novac"

Poate vă place și:

libris.ro