Tinerii maghiari, tineri dezorientati, predestinati cercurilor extremiste

Tinerii maghiari, tineri dezorientati, predestinati cercurilor extremiste

In asa zisul tinut secuiesc este o atmosfera bolnava si la propriu si la figurat. Izolationismul fortat propovaduit de catre politica antiromaneasca a UMDR-istilor impinge tinerii maghiari dezorientati catre cercurile extremiste. Este de fapt un cerc vicios din care nu se mai iese niciodata. Lipseste o politica sanatoasa de integrare a lor in societate.

Politicienii  maghiari locali vor fi undeva la mijloc in acest joc. Se vede cu ochiul liber ca nu toti maghiarii sunt dispusi sa fie jucati pe degete de catre UDMR sau de catre alte formatiuni extremiste maghiare, fie din tara sau din Ungaria.Ei nu pot face nimic la nivel local  daca nu exista de la nivelul statului roman proiecte de combatere a extremistilor. Se pare ca este voit acest vid de putere si de autoritate care este un bun furnizor de manipulare pe ambele parti.

Tinerii maghiari, tineri dezorientati, predestinati cercurilor extremiste

Daca luam exemplul Germaniei care are o comunitate de aproximativ doua milioane de turci si il comparam cu cel al Romaniei observam ca Germania nu se confrunta cu aceste probleme pentru ca turcii de acolo au fost integrati aproape in totalitate in societatea germana. Incepand de la nivelul gradinitei, prescolari, scoli, liceee, facultati, etc se vorbeste limba germana. Celor care doresc li se permite totusi sa invete in cadrul unui curs facultativ si limba turca.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cum vrei sa te integrezi cu adevarat intr-o societate daca nu stii limba? Si poate multi nu stiu, dar multi dintre imigrantii care ajung in Germania se lovesc de o mare problema in a invata limba germana pentru ca nu este o limba usoara si cu toate astea sunt nevoiti s-o invete.

Nu poti ocupa un loc de munca fara sa poti comunica cu cei din jur, cu angajatorul, colegi, clienti, etc. Este absurd ca in Romania de atata vreme nu se intampla acelasi lucru ca in Germania si tinerii maghiari sa invete limba statului in care traiesc. Acesti tineri ajung niste tineri dezorientati si fara un loc de munca, someri, in saracie, complexati, depresivi  si sunt predestinati cercurilor extremiste.

In afara asa zisului tinut secuiesc acesti tineri sunt din start sortiti esecului daca ei nu cunosc deloc limba romana si nu isi vor putea gasi un loc de munca. Multi au luat de voie de nevoie calea Ungariei unde au descoperit ca ungurii de acolo nu-i considera maghiari cu adevarat, ba mai mult ii primesc cu apelativul de „tigani” sau de „romani cu par in talpa”.

Tinerii maghiari, tineri dezorientati, predestinati cercurilor extremiste
Tinerii maghiari, tineri dezorientati, predestinati cercurilor extremiste

Daca privim exemplul de mai sus observam un tanar de etnie maghiara care da vina pe romani si dintre toti romanii, mai ales pe moldoveni, pentru saracia in care traieste. Este vorba exact de ceea ce spuneam adineaori: tinerii fara un statut social bine definit, fara un loc de munca si care traiesc in saracie vor cauta sa arunce vina in carca cuiva si la unii mai slabi de inger prinde foarte bine propaganda cercurilor extremiste care acuza restul tarii pentru  cauzele saraciei din secuime.

Situatia economica Tinutul Secuiesc si Moldova
Situatia economica Tinutul Secuiesc si Moldova

Conform situatiei economice a fiecarui judet din Romania in functie de cifra de afaceri a companiilor dar si a procentului de somaj din judet ( vezi Ziarul financiar) se constata nu numai ca moldovenii nu iau nimic de la secuime ba chiar ajung si sa-i subventioneze. Cum sa furi ceva de la cineva de la care nu ai ce fura? E adevarat ca sunt si unele judete sarace in Moldova si in alte regiuni din tara dar sunt la randul lor subventionate ca si cei din secuime din judetele in care cifra de afaceri a companiilor este mult mai buna.

Afirmatiile le facem pe baza informatiilor din Ziarul financiar , acolo unde se face o analiza la nivel national pentru situatia economica a judetelor din Romania. Nu-ti trebuie cine stie ce pregatire ca sa observi cu ochiul liber ca de fapt cele doua judete din secuime ajung de fapt sa primeasca mai mult decat contribuie. O alta analiza a situatiei economice celor doua judete de cand sunt pastorite de catre cei de la UDMR este facuta de catre cei de la analizeeconomice.ro unde constatam ca lucrurile au mers numai din rau in rau sub „oranduirea” UDMR-ista in secuime.

In loc sa-si cheltuie energia pentru a-si cauta un rost in viata tinerii maghiari o folosesc pentru a denigra statul roman si etnicii romani, insulfati fiind de la spate de catre sovinismul sponsorizat de catre Budapesta si Moscova.

Propaganda extremistilo maghiari impotriva statului roman si a etnicilor romani
Propaganda extremistilo maghiari impotriva statului roman si a etnicilor romani

Izolationismul parsiv pe care l-au impus de 25 de ani cei de la UDMR populatiei din asa zisul tinut secuiesc si inca il mai impun, nu face decat sa sape o prapastie din ce in ce mai mare intre aceasta regiune si celelalte regiuni ale tarii.

Tinerii maghiari, devin din aceasta cauza tineri dezorientati, predestinati cercurilor extremiste.

Note:

[1] www.zf.ro/zf-24/economia-fiecarui-judet-din-romania-in-functie-de-cifra-de-afaceri-a-companiilor-12272959

[2] http://www.analizeeconomice.ro/2014/12/economiile-harghitei-si-covasnei-de.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info