Ghimpu: DNA sa treaca Prutul

Ghimpu: DNA să treacă Prutul

Macovei și Kovesi trebuie să se gândească mai des la Basarabia

Mihai Ghimpu a declarat că militează în cadrul negocierilor ca instituțiile de drept să nu aparțină vreunui partid. El crede că ele trebuie să fie independente. ”Să revină la locul unde trebuie sa fie organele de drept, sa se ocupe cu combaterea fărădelegilor.”

Ghimpu: DNA sa treaca Prutul

Veaceslav Balacci, un expert independent de primă mărime în materie vamală, bun publicist, a exclamat la auzul ideii acreditate de Ghimpu privind acceptarea specialiștilor de peste hotare, care ar implementa practica europeană: ””Sunt de acord ca în fruntea Vămii și a Fiscului să fie numiți străini!” Dl Balacci crede că bugetul R.M. va crește considerabil.  Precum știm cu toții, defalcările în bugetul R.M. sunt efectuate de către vamă și municipiul Chișinău. Chișinăului îi revin circa 65 la sută din defalcări. Aici primar este Dorin Chirtoacă. Aspiră la al treilea mandat și o va face decojindu-l pe Dodon, eliminând corupția din consiliul municipal, unde comuniștii o fac pe apărătorii poporului, dar de fapt, învârtesc propriile afaceri. Liberalii au oferit o soluție concretă –punctele vamale mixte. Subiectul a fost discutat în scrutin, iar democrații și liberal-democrații nu s-au pronunțat pe marginea acestei idei revoluționare, un pas concret spre introducerea standardelor europene, întrucât e vorba de primul stat românesc, membru al UE. Nu cred că se vor opune.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Deja expuse, aceste două inițiative sunt salutabile din toate punctele de vedere. Pe această cale va fi eliminată românofobia, promovată de Dodon și Voronin printre minoritățile naționale, se vor acumula primele practici europene, care ar fi de bun augur. Ar convinge populația disperată, care nu a ieșit la vot, fiindcă nu a vrut să le ofere corupților posibilitatea de a fura ca mai înainte. Dacă-i să fim foarte sinceri, votanții lui Dodon au dat preferință unui nou Stalin de la Kremlin pe care-l cheamă Putin. Noua echipă trebuie să ofere alternativa democratică – supremația legii.  Ea trebuie să fie de o atare manieră încât Ghimpu să fie sigur că atunci când va ieși de după poarta ogrăzii părintești de la Colonița și va saluta trecătorii să i se răspundă la binețe. Lucrul acesta trebuie să se producă repede, poate chiar la primăvara viitoare, când nepotul său va candida la al treilea mandat de primar al municipiului Chișinău. Până atunci municipiul va trebuie să aibă un nou statut, ceea ce va constitui un important început de aprofundare a autonomiei locale.

În concluzie – Ghimpu a rămas ferm pe poziții, iar partenerii lui de negocieri sunt dispuși să respecte aceste deziderate. Va fi un pas sigur cu  dreptul în cazul în care mass media aservită oligarhilor nu va face partizanat, ci va apăra și promova interesul național.

Ghimpu: DNA să treacă Prutul
Ghimpu: DNA să treacă Prutul

Nota noastra: Din exterior s-ar putea sa-ti para ca in Romania guverneaza „domnia legii”. Intr-adevar, de ceva timp au inceput sa mai cada chiar si capetele unor personaje importante din politica romaneasca. Dar tot ramane intrebarea de ce nu s-a facut asta din timp, fara a-i lasa sa creeze prejudicii care daca ar fi cumulate ar reprezenta cat PIB-ul unor tarisoare din lumea a 3-a. O alta intrebare se ridica in privinta „selectivitatii” actului de justitie din Romania. Anumite personaje odioase din Romania inca raman practic de neatins cu toate ca nenumarate scandaluri de coruptie sau de alta natura penala nu i-au ocolit in perioada postdecembrista.

Sursa:

[1] http://cuget-liber.md/europa-la-noi-acasa/item/373-ghimpu-dna-sa-treaca-prutul.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info