Ce parere au musulmanii din Romania despre construirea unei moschei la Bucuresti. Interviu cu Metin Cerchez.

Buna seara Domnule Metin Cerchez.As dori sa va adresez cateva intrebari pentru portalul de stiri glasul.info daca veti avea amabilitatea sa-mi raspundeti. Cred ca ar fi extrem de relevanta si pozitia musulmanilor din Romania vizavi de aceasta problema nou iscata in Romania si ar trebui auzita si parerea acestei comunitati de catre ceilalti cetateni romani.

1). Cum vedeti dumneavoastra, ca musulman din Romania, casatorit cu o nevasta crestina, situatia legata de intentiile autoritatilor din Romania de a construi o moscheie de mari dimensiuni la Bucuresti?

Metin Cerchez: Nu e mare moschee, doar o moschee si atat pentru ca in Bucuresti nu a existat cimitir musulman si moschee dar spre exemplu evreii si armenii au si cimitire si temple si biserici. Sunt totusi 30 de mii de musulmani acolo si oricum decat pe ascuns ar sti si autoritatile ce fac musulmanii cu adevarat.

2). Multi dintre romani se intreaba de ce nu este construita aceasta moscheie in Dobrogea, acolo unde este cea mai mare comunitate de musulmani din Romania. Credeti ca au gresit autoritatile romane pentru ca nu au afisat mai multa transparenta legata de aceste intentii?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Metin Cerchez: V-am zis pentru ca nu exista iar evreii au si temple, cimitire , teatre etc

3). In calitate de cetatean al Romaniei, considerati ca ar fi trebuit consultati cetatenii Romaniei cu privire la intentiile autoritatilor de a construi o moscheie in capitala tarii?

Metin Cerchez: E manipulare la care ati pus cum se zice botul. Mergeti in Istanbul, am postat pe Facebook marea biserica in centrul Istanbulului, in piata Taksim, noi musulmanii va respectam Biblia si pe Domnul Iisus Cristos, in Coran e ISA, nu musulmanii L-au ucis pe Iisus Cristos ci evreii.

4). Au motive cu adevarat romanii sa se teama de constructia unei asemenea moschei in Romania?

Metin Cerchez: O moschee normala si nu va temeti de musulmanii adevarati, feriti-va de evreii cu nume romanesti care va conduc si fura si au adus comunsimul, Ana Pauker si criminalii ei.

5). Arabia Saudita si-a anuntat intentia de a construi 200 de moschei in Germania pentru refugiatii sirieni si totusi germanii au gasit puterea sa glumeasca si chiar sa faca parodii despre invazia musulmana, pe cand unii britanici se arata consternati de situatia din Germania. Ce parere aveti despre aceasta prezenta tot mai numeroasa a musulmanilor in Europa?

Metin Cerchez: O alta dezinformare. De ce Nato, Israel si Sua nu ii termina pe teroristii Isis si nu termina razboaiele incepute de ei – Iraq, Afganistan, Siria? Vor sa vanda arme si munitii evreiesti – miliarde de euro, numai din trafic cu refugiati au cistigat 16 miliarde de euro, din razboi mii de miliarde, ganditi, nu doare.

 

A consemnat Fandel Mihai, 11 septembrie 2015

Glasul.info

[tp_product id=”163411211″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Statuia sufletului spart

vin sept. 11 , 2015
Suit pe dealul disperării privesc câmpia suferinţei Din râul lacrimilor planşe, hrănesc întreaga omenire Statuia sufletului spart, mi-e monument al neputinţei În acatistul cenzurat, sunt ultimul spre pomenire. Cămaşa-mi ruptă de pe trup, ca semn al zbaterii cu soarta Mi-o cos cu sângele rebel ce curge căutându-şi rostul. Celula caută […]
Statuia sufletului spart, de Alexandru Florian Săraru, foto: magazincritic.ro

Poate vă place și:

libris.ro