Proiect legislativ controversat: daca interventia neautorizata asupra monumentelor istorice nu va mai fi considerata infractiune, acest lucru nu poate fi exploatat si de catre cei rau intentionati?
Pana si o intentie buna se poate transforma rapid intr-o problema care sa-ti dea mari dureri de cap daca nu-ti iei dinainte masuri de precautie. Un grup de deputati a initiat un proiect legislativ menit la prima vedere sa descongestioneze instantele de judecata de cazurile in care s-au depus plangeri penale pe numele persoanelor care au efectuat reparatii de urgenta sau alte interventii fara autorizatie asupra unor monumente istorice.
Pe expunerea de motive a acestui proiect legislativ, si-au trecut pana la acest moment semnaturile 13 parlamentari romani, 12 de la PSD (Florin Iordache, Ion Călin, Nechifor Catalin-Ioan, Alexandra Presură, Radu Sebastian, Florinel Stancu, Alina-Elena Tănăsescu, Ionela Dobrică,Maricela Cobuz, Ştefan Muşoiu, Bucura-Oprescu Simona,Corneliu Ştefan) si unul de la PNL ( Florin ROMAN).
Proiect legislativ controversat: daca interventia neautorizata asupra monumentelor istorice nu va mai fi considerata infractiune, acest lucru nu poate fi exploatat si de catre cei rau intentionati?
Iata si cum isi motiveaza initiatorii acest proiect legislativ menit a dezincrimina printre altele si interventiile fara autorizatie asupra monumentelor istorice:
“Initiativa legislativa isi propune abrogarea literei a) a articolului 24, care se refera la infractiuni pedepsite cu inchisoare, dat fiind ca legea prevede sanctiune cu contraventii pentru literele b), c), e) si g) intr-un cuantum menit sa descurajeze demararea unor lucrari fara autorizatie de construire.(…)
Intrucat pe rolul instantelor de judecata se afla cateva mii de dosare care privesc executarea unor lucrari fara autorizatie, dar in proportie de 99% se sancționeaza cu o simpla amenda, consideram ca o asemenea initiativa are atat rolul de a decongestiona activitatea instanțelor, cat și acela de a nu mai fi nevoie ca pentru fiecare autorizatie care a expirat cateva zile, functionarii de la Inspectoratul de Stat in Constructii, sa sa nu mai fie nevoiti sa depuna plangeri penale.
Concret, pe rolul instantelor se afla dosare pentru urmataorele situatii: a) a expirat de cateva zile o autorizație de constructie care avea ca termen doi ani si, pentru ca lucrarile au continuat, autoritalor locale sau persoanelor fizice le sunt deschise dosare penale, in conditiile in care se cunoaste ca termenul de aprobare a unei noi autorizatii dureaza, in cel mai bun caz, 30 de zile, dar in practica s-a demonstrat ca poate dura si cateva luni.”, se arata in expunerea de motive a proiectului legislativ
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Gheorghe Piperea: “Cand, foarte rar, se scriu legi pentru protectia consumatorilor, se declanseaza, mediatic si propagandistic, apocalipse financiare” Avocatul Gheorghe Piperea reia intr-o postare de pe o retea de socializare tema controverselor legate de diferiti mari actori economici de pe piata romaneasca, care pentru a nu plati impozite in Romania gasesc […]