Încă un caz de bolșevism: obscenitățile USR-iștilor sunt expresia democrației, pe când ale PSD-iștilor sunt expresia bădărănismului?

Încă un caz de bolșevism: obscenitățile USR-iștilor sunt expresia democrației, pe când ale PSD-iștilor sunt expresia bădărănismului?

Ținem din start să menționăm că nu suntem de acord cu obscenitatea, nici cea verbală, nici cea vizuală, sau cum este în cazul de față, cea gestuală. Dar și mai revoltătoare ni se pare minciuna, ipocrizia, demagogia și dublul standard.

Când inițiatorii acelui slogan obscen la adresa PSD-ului au început să-l popularizeze masiv atât pe străzi, cât și în mediul virtual, prin intermediul rețelelor sociale și al altor canale de propagare a informației, spre neplăcuta surpriză a multora dintre noi, acest gen de exprimări au primit nu doar aprobare ci ba chiar și susținere din partea unor persoane publice la care sincer nu te-ai fi așteptat niciodată în viață să facă așa ceva.

Când Cristian Ghinea de la USR a făcut în Parlamentul României același gest obscen și reprobabil pe care de curând l-a făcut și Florin Iordache, aceleași mironosițe care se erijează acum în societatea civilă revoltată și se dau violent cu fundul de pământ în semn de protest față de “bădărănia PSD-iștilor” , atunci jubilau și încercau să convingă pe oricine schița vreun comentariu de revoltă, că de fapt aceasta este expresia democrației, și că nu trebuie îngrădit dreptul la exprimare…

Încă un caz de bolșevism: obscenitățile USR-iștilor sunt expresia democrației, pe când ale PSD-iștilor sunt expresia bădărănismului?
Încă un caz de bolșevism: obscenitățile USR-iștilor sunt expresia democrației, pe când ale PSD-iștilor sunt expresia bădărănismului?

De ce spunem că e un nou caz de bolșevism? Fiindcă seamănă izbitor de mult cu ceea ce s-a întâmplat în România în timpul alegerilor falsificate din anul 1946. Și atunci, ca și acum, dublul standard era la ordinea zilei, iar propaganda mizerabilă, în forma sa cea mai abjectă, era omniprezentă. Acea propagandă de atunci o cunoaștem azi sub numele de “corectitudine politică”, însă este fix aceeași ideologie mizerabilă din acei ani negri care i-au încercat din greu pe români și i-au supus la groaznice încercări și cumpene.

Fix aceeași situație o remarcăm și în discursul public cu privire la actele de corupție: deși evindența este clară și arată și de-o parte și de alta cazuri de corupție, dosare penale, realitatea este ignorată și iarăși avem de a face cu dublul standard: penalii unora sunt răi, pe când penalii celorlalți sunt ființe neprihănite.

Genul acesta de neobolșevism, de partizanat ipocrit față de o anumită tabără politică / ideologică, cu orice costuri și fără respectarea principiilor elementare de bun simț, va conduce în cele din urmă la scindarea societății, la o dezbinare de proporții care cu greu va mai putea fi stăpânită dacă are ocazia să ajungă la niște puncte culminante.

În timp ce țara este sfâșiată de acest gen de partizanate, cu membri în rândul cărora pare adeseori să fi dat orbul găinilor, cu un stat tot mai slăbit și mai vulnerabil, cu instituții tot mai penetrate și mai infiltrate, străinii se înfruptă bine din ce a mai rămas din scheletele vechii industrii românești, sau din resursele românilor care le-au fost puse pe tavă prin intermediul unor complicități sau afaceri oneroase.

E de mirare astfel că României încă îi mai este aplicat un standard dublu în foarte multe privințe? Câtă vreme vom tolera aceste forme de neobolșevism printre noi, această dezbinare cu bătaie lungă, românii vor avea parte și pe viitor de standard dublu, de la lucruri extrem de simple precum calitatea alimentelor vândute în marile lanțuri de magazine, până la cele de o importanță vitală pentru supraviețuirea și dezvoltarea unei națiuni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Siegfried Mureșan are dreptate! România nu poate conduce UE! UE poate fi condusă numai de către unii cu șoșonii pe dos, sau de culori diferite!

vin nov. 16 , 2018
Siegfried Mureșan are dreptate! România nu poate conduce UE! UE poate fi condusă numai de către unii cu șoșonii pe dos, sau de culori diferite! Am descoperit motivul din spatele afirmațiilor lui Siegfried Mureșan cu privire la faptul că România nu poate conduce Uniunea Europeană! E destul de greu pentru orice […]

Poate vă place și:

libris.ro