Pe cine să crezi? PSD-iștii spun că „România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019”

Pe cine să crezi? PSD-iștii spun că „România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019”

În timp ce politicienii din opoziție din România se calcă pe picioare unii pe alții pentru a urla că țara noastră nu este în stare să conducă Uniunea Europeană și să preia președinția acesteia, făcând deja poftă Finlandei pentru această poziție care ar aduce inclusiv niște avantaje de nerefuzat pentru această țară, PSD-iștii spun că dimpotrivă, România este pregătită din toate punctele de vedere pentru acest lucru conform calendarului stabilit.

Deputatul PSD Angel Tîlvăr, la reuniunea LX COSAC: România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, a participat, în perioada 18-20 noiembrie 2018, la Conferinţa Organelor parlamentare Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene ale Viena.  

[alert-success]

„În luarea sa de cuvânt din cadrul primei sesiuni, intitulate „PREȘEDINȚIA AUSTRIACĂ A CONSILIULUI UE – STADIUL ACTUAL”, Angel Tîlvăr şi-a manifestat aprecierea faţă de priorităţile preşedinţiei austriece a Consiliului UE, precizând că România urmăreşte îndeaproape ansamblul negocierilor în desfăşurare la nivelul Consiliului UE, dar şi în relaţia cu Parlamentul European, fiind pe deplin conştientă că de progresele şi rezultatele preşedinţiei austriece vor depinde, într-o măsură considerabilă, stadiul de preluare de către România a mandatului de Preşedinţie a Consiliului şi modalitatea de reflectare, în programul de lucru al preşedinţiei române, a propriilor obiective în raport cu agenda UE.

Cu privire la securitatea internă a UE, Angel Tîlvăr a punctat că România sprijină pe deplin propunerile legislative care prevăd consolidarea instrumentelor de securitate în plan european: inter-conectivitatea între reţelele de securitate, consolidarea acţiunii agenţiilor europene în materie de reformare a legislaţiei privind sistemele de informaţii – sistemul de informaţii Schengen şi sistemul de informaţii privind vizele.

În ceea ce priveşte tema migraţiei, Angel Tîlvăr a afirmat că modul în care preşedinţia austriacă gestionează dosarele vizând consolidarea frontierei externe şi cooperarea cu statele de origine şi de tranzit prezintă pentru România o importanţă deosebită, atât din perspectivă naţională, cât şi europeană, dată fiind sensibilitatea politică sporită în plan european a dosarului privind reforma Sistemului European Comun de Azil.

Referitor la domeniul social şi al ocupării forţei de muncă, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a declarat că “având în vedere impactul asupra lucrătorilor români mobili, România este în principal interesată de modul în care preşedinţia austriacă gestionează trialogul cu Parlamentul European pe tema revizuirii regulamentelor de coordonare a securităţii sociale, în contextul interesului acestui stat membru pentru promovarea indexării alocaţiilor pentru copii, care face şi obiectul unei iniţiative legislative naţionale austriece”.”

[/alert-success]

[alert-warning]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„În intervenţia sa, domnul Angel Tîlvăr a ţinut să sublinieze că România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar pregătirile se desfăşoară conform calendarului stabilit. În plus, Angel Tîlvăr a susţinut că exercitarea în bune condiţii a mandatului de către ţara noastră este o oportunitate de a confirma respectarea angajamentelor luate: “ţin să subliniez că Preşedinţia României la Consiliul UE este un exerciţiu de maturitate, care prin mobilizarea şi consensul politic între toate instituţiile statului poate să fie un succes”.”, se arată într-un comunicat de presă al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene,  deputatul PSD Angel Tîlvăr

[/alert-warning]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info